De ce este important sa-ti promovezi blogul?

de | sept. 23, 2022 | Blog | 0 comentarii

Foarte multi dintre noi ajungem sa citim din cand in cand informatii de pe un blog. Fie ca sunt informatii pentru sanatate, pentru viata de zi cu zi, retete culinare sau pur si simplu urmaresti o persoana si modul in care scrie. Pentru ca tot mai multi cititori sa intre des pe un blog se foloseste optimizarea SEO in concordanta cu cotinutul site-ului. Cum la magazinele online se utilizeaza cuvinte corespunzatoare pentru descrierea produselor, la blog se folosesc cele care descriu cel mai bine continutul. Cu ajutorul opimizarii SEO se sporeste traficul pe site, popularitatea in retelele de socializare si la final increderea utilizatorului – care este extrem de importanta.

blog

Un blog trebuie sa dispuna de persoane specializate care sa realizeze cu usurinta optimizarea SEO corepunzatoare. In primul rand este vorba de blogul SEO-friendly care este un proces destul de complex. Fie ca intentionezi sa repostezi din nou pe unul vechi sau sa pornesti un blog nou, vei avea nevoie de o echipa care sa presteze un SEO-friendly pentru utilizatori si pentru motoarele de cautare. In al doilea rand este vorba despre strategiile folosite pentru ca blogul tau se se pozitioneze in primele rezultate atunci cand un subiect este cautat. La final vorbim despre cresterea traficului, despre cresterea autoritatii si a ranking-ului pe motoarele de cautare.

Un blog cu continut pe placul cititorilor, dar si a motoarelor de cautare

Podcast-urile si videoclipurile au cunoscut un succes deosebit in ultima perioada si multi considera ca blogurile au pierdut din notorietate. De fapt, scrierea pe blog este la fel de cautata ca si podcast-urile. Totusi, administrarea unui astfel de website necesita ceva mai mult decat cuvintele cheie folosite in articolele postate. Daca iti doresti ca Google sa iti recunoasca valoarea blogului, va trebui sa apelezi la optimizarea SEO.

Blogul trebuie sa cuprinda continut pe placul cititorilor, dar si a motoarelor de cautare. Google verifica in permanenta prin algoritmi daca ceea ce postezi este relevant, daca nu are niciun atac asupra moralului si daca respecta regulile pe care le impune. Prioritatea pe care o are Google este o experienta cat mai placuta a unui utilizator. Felul in care scrii, cuvintele folosite, daca permiti comentariile si distribuirile, daca esti prezent pe retelele de socializare, daca si alte site-uri vorbesc despre blogul tau sau daca si tu faci trimitere la alte site-uri sunt factori foarte importanti pentru un utilizator.

Luand in considerare toti acest factori, va trebui sa ai grija la tot continutul postat si la felul in care te exprimi. Cu ajutorul unei bune optimizari SEO, vei reusi sa intri in gratiile cititorului, sa ai mai multe vizite pe site si de ce nu – sa pui la dispozitia cititorilor cateva servicii. Continutul valoros si viral poate face ca blogul tau sa devina mai vizitat decat un podcast.

Interactioneaza cu oameni, nu cu roboti

Pentru ca este vorba despre un blog, pe care il poate citi oricine, continutul trebuie sa fie foarte lizibil. In functie de tematica blogului, se vor folosi intotdeauna cuvinte cheie si un limbaj care sa fie rapid inteles. De la cele de medicina, pana la cele despre povestiri ale vietii, toate trebuie sa rezoneze cu utilizatorul.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca printr-un blog iei contact cu oameni si nu cu roboti. Din acest motiv, cuvintele folosite au o mare importanta atat pentru cititor, cat si pentru motoarele de cautare. Google va analiza in permanenta ce limbaj folosesti. Cu alte cuvinte, daca nu stii cu exactitate cum poti face acest lucru, poti apela la o agentie SEO.

Agentia SEO iti va putea genera toate ideile cu felul in care vei putea deveni si mai citit, blogul sa se pozitioneze rapid in rezultatele cautarilor si modul in care sa ai mai mult succes cu scrierile tale. Optimizarea SEO este vitala intr-un blog, mai ales daca iti doresti sa faci din acest aspect o afacere.

In cazul in care vrei sa dezvolti ceva mai mult din blogul tau, un copywriter sau un content writer se poate ocupa de intregul continut. In functie de ceea ce postezi, voalat, se poate face reclama la site-ul tau tot prin site-ul tau. Continutul trebuie sa fie convingator in acest caz, sa abordezi subiecte dintr-o perspectiva noua si sa ai un site mai bun decat al concurentei. O agentie SEO va studia concurenta si va pune la cale o strategie optima pentru ca blogul tau sa fie mai citit decat al acestora.

Optimizarea SEO are in vedere cel mai bun continut

Pentru a te plasa in topul rezultatelor in cautarile de pe Google sau orice alt motor, va trebui ca intregul continut sa fie fara cusur. Ei bine, acest lucru poate fi efectuat cu usurinta de catre o companie SEO. Expertii vor avea in vedere cel mai bun continut, cele mai eficiente si cautate cuvinte cheie, expunerea pe retele de socializare si nu numai.

Cu ajutorul unei bune optimizari, blogul tau se poate dezvolta foarte usor. Se studiaza in primul rand bloguri care aboredeaza aceleasi subiecte, iar in functie de rezultatele pe care ti le doresti, se va pune la punct o strategie corecta.

De asemenea, felul in care alte site-uri percep blogul tau este foarte important. Prin acestea vei putea castiga mai multa incredere din partea cititorilor, astfel incat sa te bucuri de si mai multa expunere.

Planul de continut – esential pentru bloguri

Planul de continut este acel plan pe care trebuie sa il respecti daca iti doresti sa te pozitionezi in top cu blogul tau. Acesta poate fi efectuat de catre un strateg SEO, ce iti pune la dispozitie toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca tu esti cel care scrie textele.

In caz contrar, un content writer cu experienta poate crea continut pentru blogul tau, urmand pasii respectivi si folosind strategiile SEO corespunzatoare pentru afacerea ta.

Concluzionand, un blog poate fi la fel de profitabil ca si un magazin online daca utilizeaza optimizarea SEO potrivita.

Sursa foto: https://www.searchenginejournal.com/business-benefits-of-blogging/377747/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *