6 cele mai bune plugin-uri WordPress pentru a vă optimiza site-ul web pentru dispozitive mobile

de | ian. 30, 2023 | Blog | 0 comentarii

Având în vedere că mai mult de jumătate din traficul de internet din lume provine de pe dispozitive mobile, optimizarea site-ului dvs. pentru dispozitive mobile este esențială pentru a ajunge la cât mai mulți oameni cu conținutul dvs. Pluginurile WordPress vă pot ajuta să faceți exact acest lucru. De la redimensionarea automată a imaginilor până la îmbunătățirea vitezei de încărcare a paginilor, există multe pluginuri care vă pot face site-ul dvs. mai prietenos cu dispozitivele mobile. Iată șapte dintre cele mai bune pluginuri WordPress pentru a vă optimiza site-ul web pentru dispozitive mobile, astfel încât să puteți începe să vă măriți raza de acțiune și să obțineți maximum de la site-ul dvs. web.

Ce este optimizarea mobilă?

Optimizarea mobilă este procesul prin care site-ul dvs. și conținutul acestuia devin mai potrivite și mai accesibile pentru utilizatorii de pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile și tabletele. De asemenea, poate fi denumit și „a face site-ul dvs. prietenos pentru mobil”. Optimizarea mobilă este importantă deoarece mulți oameni accesează acum internetul prin intermediul dispozitivelor mobile. De fapt, în 2018, mai mult de jumătate din traficul de internet a provenit de pe dispozitive mobile. Realizarea site-ului dvs. web prietenos cu dispozitivele mobile vă permite să ajungeți la mai multe persoane cu conținutul dvs., ceea ce este esențial pentru întreprinderile care doresc să își sporească raza de acțiune și vânzările.

Optimizarea mobilă poate fi realizată în câteva moduri diferite. Unul dintre ele este crearea unui site web separat, prietenos pentru mobil pentru afacerea dvs. Alternativ, puteți face site-ul dvs. web actual prietenos cu mobilul prin adăugarea unor elemente precum un design receptiv, un conținut mai scurt și o navigare mai simplă. Acestea sunt cele trei elemente de bază pentru a face site-ul dvs. prietenos cu dispozitivele mobile. De exemplu, designul site-ului dvs. ar trebui să fie receptiv, astfel încât să se redimensioneze fără probleme și să se potrivească pe un ecran cu o lățime mai mică.

De ce este importantă optimizarea pentru mobil?

Există mai multe motive pentru care ar trebui să vă faceți site-ul dvs. prietenos pentru mobil. În primul rând, vă permite să ajungeți la un public mult mai larg. Având în vedere că mai mult de jumătate din traficul de internet provine de pe dispozitive mobile, dacă site-ul dvs. nu este optimizat pentru mobil, pierdeți o mulțime de potențiali clienți. În plus, un site adaptat pentru mobil se va încărca mai repede pe dispozitivele mobile. Acest lucru este important, deoarece site-urile care se încarcă lent pot afecta SEO-ul site-ului dvs. (despre care vom discuta imediat) și pot duce la o pierdere de venituri din partea oamenilor care sunt dezorientați de timpii de încărcare lenți.

În cele din urmă, un site prietenos cu dispozitivele mobile este, de asemenea, mai ușor de parcurs și clasificat de Google. Toate aceste motive fac esențial ca site-ul dvs. să fie prietenos cu dispozitivele mobile.

Care sunt cele mai bune plugin-uri WordPress pentru a vă optimiza site-ul pentru dispozitivele mobile?

Există multe pluginuri WordPress excelente pe care le puteți utiliza pentru a vă face site-ul web prietenos cu dispozitivele mobile, iar acestea pot fi împărțite în trei categorii: conținut, design și viteză.

  • Conținut – Când creați conținut, păstrați-l scurt și simplu. Puneți cele mai importante elemente deasupra pliului și asigurați-vă că este relevant pentru interogarea de căutare a utilizatorului. Pe lângă crearea unui conținut scurt și simplu, este important să evitați și clickbait-ul și știrile false.
  • Design – Designul unui site web poate face sau nu ca acesta să fie prietenos cu dispozitivele mobile. Asigurați-vă că designul site-ului dvs. web este receptiv, are un aspect curat și este lizibil.
  • Viteza – Pe lângă creșterea razei de acțiune, este important să reduceți timpul de încărcare a paginilor pentru a vă mulțumi vizitatorii și Google. Un site web mai lent nu este numai rău pentru afaceri, ci poate chiar să vă afecteze clasamentul în motoarele de căutare.

Plugin #1: WP Mobile Detect

WP Mobile Detect este un plugin simplu, dar puternic, care detectează automat dacă un vizitator folosește un dispozitiv mobil și afișează o versiune simplificată a site-ului dumneavoastră. Acest plugin este o modalitate excelentă de a începe să vă faceți site-ul prietenos cu dispozitivele mobile, deoarece vă ajută să identificați și să remediați rapid problemele legate de designul site-ului dvs. Plugin-ul vă va arăta, de asemenea, date despre locul de unde vin vizitatorii dvs., inclusiv ce dispozitive folosesc. În acest fel, puteți vedea ce dispozitive vă accesează site-ul și puteți face ajustări în consecință.

WP Mobile Detect vine, de asemenea, cu câteva setări și opțiuni utile, inclusiv posibilitatea de a alege pe ce pagină va fi afișată versiunea dvs. adaptată pentru mobil și posibilitatea de a seta un prag. Această setare vă permite să personalizați cât de strict este pluginul atunci când determină ce dispozitiv este utilizat. Acest lucru este util dacă doriți să fiți foarte atent cu versiunea dvs. prietenoasă cu mobilul.

Plugin #2: WPtouch Mobile Plugin

WPtouch este un alt plugin grozav pentru a vă face site-ul mobil. Acesta funcționează prin adăugarea unei mici bucăți de cod JavaScript pe site-ul dvs. web care detectează dacă este utilizat un dispozitiv mobil. Dacă este detectat un dispozitiv mobil, pluginul înlocuiește tema site-ului dvs. cu o temă prietenoasă cu mobilul. Acest plugin este excelent pentru persoanele care administrează un blog sau un site web care primește mult trafic de pe dispozitive mobile. Dacă administrați un site web care primește puțin sau deloc trafic de la dispozitivele mobile, poate doriți să optați pentru un alt plugin din această listă.

Acest plugin are câteva setări pe care le puteți ajusta pentru a vă asigura că site-ul dvs. este prietenos cu dispozitivele mobile, inclusiv posibilitatea de a alege ce dispozitive primesc tema mobilă și de a ajusta imaginea logo-ului. În acest fel, vă puteți asigura că logo-ul dvs. este lizibil și că site-ul dvs. arată frumos și curat pe dispozitivele mobile.

WPtouch Mobile Plugin

WPtouch Mobile Plugin

Plugin #3: Jetpack Mobile Theme

Jetpack este un plugin WordPress puternic care vine cu o serie de funcții și instrumente utile. Una dintre aceste caracteristici este o temă mobilă care poate fi activată pentru a face site-ul dvs. prietenos cu dispozitivele mobile. Această temă mobilă este destul de asemănătoare cu tema mobilă care vine cu WPtouch. Principala diferență dintre cele două pluginuri este că tema mobilă pentru WP este încorporată în plugin și face parte din întregul plugin. Cu WPtouch, primiți doar tema mobilă.

Tema mobilă pentru Jetpack vine cu câteva setări pe care le puteți folosi pentru a vă personaliza site-ul și a-l face prietenos pentru mobil. Puteți ajusta imaginea logo-ului, linkurile de sus și fonturile folosite pe site-ul dvs. pentru a vă asigura că sunt lizibile și arată bine pe dispozitivele mobile.

Plugin #4: WP Optimize

WP Optimize este un plugin puternic care vă ajută să vă accelerați site-ul și să reduceți timpii de încărcare a paginilor. Acest plugin folosește algoritmi pentru a determina ce elemente de pe pagina dvs. încetinesc timpul de încărcare și apoi le elimină sau le modifică automat pentru a îmbunătăți viteza paginii dvs. În plus, vă optimizează și imaginile pentru a le face cât mai mici posibil, fără a sacrifica calitatea. Acest lucru este deosebit de important, deoarece imaginile prea mari și care durează prea mult să se încarce pe o pagină pot afecta de fapt SEO-ul site-ului dvs.

Odată instalat, pluginul are câteva setări pe care le puteți ajusta pentru ca site-ul dvs. să fie cât mai rapid posibil. Prima setare este pentru optimizarea imaginilor dvs. Puteți seta pluginul să redimensioneze automat imaginile la o anumită dimensiune sau să-l lăsați să le redimensioneze pe baza dimensiunii originale a imaginii. În plus, pluginul are setări care îi permit să minifacă automat codul și să elimine codul inutil sau redundant de pe site-ul dvs. web. Aceasta este o caracteristică esențială care vă poate ajuta să vă faceți site-ul web mai rapid și mai ușor de utilizat pe mobil.

WP Optimize

WP Optimize

Plugin #5: Auto Optimization

Auto Optimization este un alt plugin care vă face site-ul web mai rapid și mai prietenos cu dispozitivele mobile. Acest plugin trece prin site-ul dvs. web și face automat ajustări și îmbunătățiri pentru a-l face să funcționeze mai rapid. Aceasta include minificarea codului și a imaginilor, optimizarea bazei de date și multe altele. Toate aceste modificări sunt făcute automat, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji în privința lor.

Plugin-ul are câteva setări pe care le puteți folosi pentru a vă personaliza site-ul web și a-l face mai rapid. Aceste setări includ ajustarea optimizării bazei de date pentru a vă asigura că elimină doar ceea ce este necesar și ajustarea optimizării imaginilor pentru a vă asigura că nu elimină imaginile care trebuie să rămână pe pagină. În plus, puteți seta pluginul să vă optimizeze CSS și JavaScript.

Plugin #6: Image Optimizer

Image Optimizer este un plugin simplu care lucrează pentru a micșora imaginile dvs. păstrând aceeași calitate. Acest lucru este important deoarece imaginile mari durează mai mult timp pentru a se încărca și pot afecta de fapt SEO-ul site-ului dvs. web. Acest plugin este util dacă aveți un blog sau un site web cu multe imagini. Funcționează prin redimensionarea automată a imaginilor dvs. și micșorarea lor până la o dimensiune ușor de gestionat. În acest fel, imaginile se încarcă mai repede și face ca site-ul dvs. să fie prietenos cu dispozitivele mobile.

Plugin-ul are câteva setări pe care le puteți ajusta pentru a vă asigura că vă optimizează corect imaginile. De exemplu, îi puteți spune în ce director se află imaginile dvs., dimensiunea pe care doriți să o aibă imaginile dvs. și dacă doriți sau nu ca acesta să vă suprascrie imaginile. În acest fel, imaginile dvs. rămân la fel, dar sunt micșorate automat.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *