Google anunta ca incalcarile repetate ale Ghidului Webmaster vor duce la penalizari serioase

de | sept. 22, 2015 | SEO, Webmaster | 0 comentarii

Google poate decide sa aplice in viitor sanctiuni mai aspre impotriva tentativelor de spam repetate

Intr-un post semnat anonim de pe blogul Google Webmaster, Echipa de Asigurare a Calitatii Cautarilor Google a declarat ca in cazul in care webmasterii incalca in mod repetat regulile Ghidului Webmaster Google pot fi sanctionati mai aspru. Daca vor fi identificati, Google poate lua „masuri suplimentare de penalizare” impotriva site-urilor lor si/ sau le poate ingreuna procesul de redresare si reinscriere in topul cautarilor web.

Google se refera in mod special la actiunile manuale, sanctiuni care apar in tabul Consolei de Cautare Google (Google Search Console) si care sunt emise manual de reprezentantii de calitate ai cautarilor Google.

spam

Nu este vorba despre actiuni algoritmice care se realizeaza in mod automat prin algoritmi cum sunt Panda, Penguin si alti algoritmi conceputi pentru a asigura nivelul de calitate al cautarilor din Google.

Exemplul oferit de Google este urmatorul. Un webmaster care a primit o notificare de Actiune Manuala referitor la o legatura nefireasca spre un alt site poate sa renunte la acea trimitere (nofollow link), sa depuna o cerere de redresare iar apoi, dupa ce i-a fost acceptata cererea, poate sa stearga linkul nofollow.

In aceste situatii, webmasterul poate observa ca este mai greu sa i se aprobe o cerere de redresare sau poate vedea ca Google a aplicat pedepse mai aspre pentru site-ul sau.

Intrebat ce inseamna mai exact „penalizari serioase”, Google nu a oferit deocamdata un raspuns. Totusi, cel mai probabil poate fi vorba despre faptul ca site-ul respectiv poate astepta mai mult timp pentru a fi absolvit de sanctiuni sau chiar poate ajunge sa fie deindexat complet din Google.

Pentru informatii actualizate accesati blogul Google Websmaster ( https://googlewebmastercentral.blogspot.ro/ )

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *