7 metode de succes pentru promovarea unui site!

de | iul. 10, 2019 | Blog, SEO | 0 comentarii

Pe cat de complicat este intreg procesul de promovare a unui site online, pe atat este de necesar, daca va doriti ca business-ul vostru sa capete amploare si sa aiba succes! Tocmai din acest motiv, este vital sa stiti exact cum anume sa-l promovati cel mai bine, pentru a obtine rezultatele dorite.

Credeti sau nu, nu toate metodele de promovare a unui site asigura un rezultat pozitiv, tocmai de aceea am ales 7 dintre cele mai eficiente metode de promovare online, pe care vi le prezint cu detalii in randurile urmatoare.

Blogging-ul

Un blog nu este doar la moda si extrem de apreciat de catre utilizatorii din mediul virtual, ci reprezinta una dintre cele mai bune metode de promovare a unui business, indiferent de domeniu! Desi necesita timp suficient pentru a se contura dupa cum va doriti, asteptarea, timpul si pasiunea investite, nu vor ramane fara raspuns din partea potentialilor clienti.

Articolele pe care le postati pe blog nu doar ca trebuie sa aiba continut de calitate si sa ofere informatii valoroase si precise, ci trebuie sa fie si constante! Trebuie sa fiti mereu prezenti pe blog si sa furnizati permanent articole de interes pentru utilizatori. In medie, pentru ca blogul sa aiba succes pe termen lung, ar trebui sa postati minim 10 articole pe luna, care sa fie compuse la randul lor, din minim 5000 – 6000 de cuvinte!

Blogging

Blogging

Continut video distribuit online

Un continut video va fi intotdeauna mai usor si rapid de urmarit decat citirea unui articol – aceasta este realitatea, indiferent de ce parere au unii! Asadar, nu fiti reticenti la aceasta metoda de promovare!

Mediul online este plin de  tot felul de tutoriale, de la cum sa te machiezi spre exemplu, si pana la cum sa sari de pe o casa, probabil :). Ideea unui continut video distribuit online este aceea ca publicul vizat va urmari mai usor business-ul pe care il promovati si va intelege rapid exact ceea ce aveti de oferit!

YouTube

YouTube

Platforma Facebook

Bineinteles, nu puteam sa las aceasta retea de socializare pe dinafara, avand in vedere ca este utilizata de mai bine de 2 miliarde de oameni din intreaga lume! Este una dintre cele mai rapide si eficiente metode de a promova un site, pentru ca numarul celor ce vor afla despre business-ul vostru, este impresionant!

Pentru o buna promovare a site-ului pe platforma Facebook, trebuie ca acel continut specific pe care il creati sa fie friendly si usor de citit si de inteles – altfel spus, trebuie ca oamenii sa aiba impresia ca site-ul respectiv a fost creat, parca doar pentru ei!

Facebook

Facebook

Promovare prin SEO

Cu siguranta, la momentul actual, promovarea SEO a unui site este cea mai eficienta si durabila modalitate pentru a face cunoscuta afacerea si pentru a mari traficul pe site. Desi va costa in plus daca va hotarati sa alegeti promovarea SEO pentru site-ul vostru, garantat rezultatele nu va vor dezamagi, in final!

In general, pentru ca o campanie SEO sa fie de succes, aceasta ar trebui creata si administrata de specialisti in domeniu, ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, va trebui sa apelati la firmele de specialitate sau la freelanceri care sa aduca site-ul la standardul de calitate pe care il vreti! Chiar daca veti scoate din buzunar un ban in plus pentru promovarea SEO, investitia se va amortiza destul de repede!

SEO 2021

SEO 2021

Content Marketing

La momentul actual, aceasta metoda de promovare este una dintre cele mai eficiente, care se adreseaza indeosebi unui buget mai… umil, sa spunem. Content marketing-ul se face in general prin intermediul anumitor site-uri cu autoritate care permit oricui sa posteze pe ele.

Spre deosebire de o campanie SEO spre exemplu, o campanie de content marketing este gratuita si, in final, se poate chiar dovedi mai utila decat alte metode de promovare online. Pentru ca lucrurile sa va fie mai clare, mentionez exact ce forme poate lua content marketing-ul  – stiri, studii de caz, postari pe blog, ghiduri de cumparare, cursuri online ori seminarii etc. Cu siguranta ati vazut asemenea elemente in mediul online – asadar, tocmai ati aflat ce denumire poarta si, mai ales, ca este o metoda gratuita de promovare de care poate dispune oricine!

Content Marketing

Content Marketing

Comunicate de presa

Desi sunt multe persoane care nici nu vor sa auda de aceasta metoda de promovare, din varii motive, aflati ca aceste comunicate de presa sunt considerate totusi o metoda extrem de eficienta pentru promovarea unui site la inceput de drum. Asta nu inseamna ca veti face zilnic cate un comunicat de presa, insa acest instrument media este foarte puternic atunci cand doriti sa anuntati ceva important.

Puteti opta pentru postarile gratuite ( sunt multe site-uri care va permit acest lucru, dupa cum am mentionat deja anterior ), insa pentru o promovare eficienta si de succes, sunt recomandate comunicatele platite. De ce? In primul rand au o vizibilitate mult mai mare, inspira mai multa incredere publicului tinta si va ofera link-uri de calitate vitale pentru optimizarea SEO.

Email marketing

Desi este o metoda de promovare mai rar folosita din cauza faptului ca este putin dificil de realizat, totusi o puteti incerca. Pentru ca email marketing-ul sa functioneze eficient, trebuie sa abordeze, in general, mai mult subiecte informationale si, de asemenea, trebuie facut discret si usor, in niciun caz agresiv, pentru a fi placut publicului!

Email marketing

Email marketing

Dintre cele mai populare elemente de email marketing, mentionez urmatoarele: oferte speciale ( ce se deschid cu ajutorul mesajelor subliminale ), concursuri cu premii, reduceri, vouchere-cadou etc. Toate acestea fac parte din email marketing si sunt utilizate exclusiv in scopul promovarii unui business!

Insa, este bine de stiut ca email marketing-ul se bazeaza doar pe volume – adica veti avea nevoie de o baza de date de cel putin 4000 – 4500 de abonati, pentru a putea transforma aceasta metoda de promovare, intr-un venit real! Daca business-ul este mai mic si nu a atins inca un numar suficient de abonati, atunci email marketingul nu o sa va fie de prea mult ajutor, cel putin momentan!

In concluzie, pentru ca un site sa aiba parte de o promovare eficienta si de calitate, si pentru a fi cat mai vizibil publicului tinta, trebuie fara dar si poate sa folositi una sau mai multe metode de promovare prezentate mai sus! Bineinteles, nu pot face ele toata treaba, si voi trebuie sa depuneti pasiune si timp, iar daca faceti acest lucru, rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara!

0 Comentarii