Centrul de ajutor SEOAgencyCategorie: Întrebări: SEO & Digital MarketingCe este \”alt tags\” și de ce sunt importante pentru SEO?
Miruna asked 4 luni ago

Ce este \"alt tags\" și de ce sunt importante pentru SEO?

1 Answers
admin Echipa answered 4 luni ago

Tag-ul "alt" (sau "alt attribute") se referă la atributul "alt" utilizat în HTML pentru imagini. Acest atribut este utilizat pentru a furniza o descriere text pentru o imagine pe o pagină web. Tag-urile "alt" sunt importante pentru SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare) din mai multe motive:

Accesibilitate: Tag-urile "alt" sunt esențiale pentru accesibilitatea web. Acestea furnizează o descriere a imaginilor pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau pentru cele care utilizează tehnologii de asistență, precum cititoarele de ecran. O descriere adecvată a imaginilor permite acestor utilizatori să înțeleagă conținutul și să navigheze pe site.

Îmbunătățirea experienței utilizatorilor: Utilizarea tag-urilor "alt" oferă o experiență mai bună utilizatorilor. Atunci când o imagine nu poate fi afișată (de exemplu, din cauza unei erori de încărcare sau a conexiunii lente la internet), tag-ul "alt" va afișa o descriere alternativă, astfel încât utilizatorii să nu piardă contextul sau informațiile importante.

SEO: Motoarele de căutare, precum Google, utilizează tag-urile "alt" pentru a înțelege conținutul și contextul imaginilor de pe o pagină web. Acest lucru ajută la indexarea și clasarea conținutului și poate contribui la îmbunătățirea vizibilității în rezultatele de căutare. De asemenea, tag-urile "alt" pot fi utilizate pentru cuvinte cheie relevante, ceea ce poate influența clasamentul în căutări.

Indexarea conținutului: În anumite cazuri, conținutul imaginilor poate fi indexat și afișat în rezultatele de căutare de către motoarele de căutare. Cu tag-urile "alt" corespunzător completate, ai mai multe șanse ca imaginiile tale să apară în rezultatele de căutare de imagine, ceea ce poate atrage trafic suplimentar pe site-ul tău.

Pentru a utiliza tag-urile "alt" în mod eficient pentru SEO, iată câteva recomandări:

Furnizează o descriere precisă și relevantă a imaginii.

Evită umplerea cu cuvinte cheie sau descrieri nepotrivite. În schimb, oferă informații utile și concise despre imagine.

Dacă o imagine este utilizată ca link sau buton, descrierea ar trebui să reflecte destinația sau acțiunea asociată.

Asigură-te că tag-urile "alt" sunt completate pe toate paginile unde sunt folosite imagini relevante.

În general, utilizarea corespunzătoare a tag-urilor "alt" nu numai că îmbunătățește SEO-ul, dar și asigură o experiență mai bună pentru utilizatori și respectă principiile de accesibilitate web.

Your Answer

Accepted file types: txt, jpg, pdf

Add another file